Tvista till vardagen med ett event – det ger mer än du tror!

Höj trivseln

Har ni fikapaus en gång om dagen, frukost en gång i veckan och den återkommande julfesten i december, medan resten av året rullar på som vanligt? Då är det dags att börja fundera på hur ni kan göra vardagen lite roligare för era medarbetare. Här förklarar vi varför event kommer att göra stor skillnad för hela företaget!

Under en traditionell fikapaus är det lätt att folk plockar med sig jobbet till kaffemaskinen, och många fortsätter gärna att diskutera arbetsuppgifter i fikarummet. Fika blir en återkommande rutin under arbetsdagen, som gör att många kanske inte tar den välförtjänta paus från arbetet man förtjänar. Varför inte överraska med ett annorlunda event emellanåt? Det kan ha en oanad positiv påverkan på medarbetarnas välmående, som inte går att jämföra med den vanliga kafferasten, och bygger gemenskap på ett helt nytt sätt!

Små avbrott ger variation i vardagen

Ett evenemang som arrangeras under arbetstid blir ett välkommet avbrott i arbetet som gör att man kan släppa arbetsbördan och tänka på något annat för en stund. Det kan innebära allt från småpyssel, som att handskriva fina julkort eller måla ägg till påsk, till att lyssna på en inspirerande lunchföreläsning om något roligt ämne. Dessa småsaker behöver varken ta mycket tid, pengar eller kraft att anordna för en Office Manager eller kontorsansvarig, men gör mycket för varje enskild person som får vara med.

Lästips: Så får du medarbetarna att ta pausen de förtjänar!

Utanför arbetstid finns det också möjlighet till evenemang och aktiviteter som, när de utförs på rätt sätt, kommer att stärka lojaliteten och bidra till bättre gemenskap. Tävla i ett roligt musik-quiz, samlas och titta på en fotbollsmatch tillsammans, eller fixa ett mysigt glöggmingel efter jobbet. Varför inte anordna ett popcorn-event inför Oscarsgalan, ha kanelbulleprovning vid kanelbullens dag, eller passa på att klä julgranar eller dekorera pepparkakshus tillsammans på en After Work? Som alternativ till den traditionella fikapausen finns dessutom möjlighet att göra något som kommer att stanna längre hos medarbetarna, och som livar upp på ett annorlunda sätt än den vanliga bullängden. Passa på att nyttja dina leverantörer vid sådana här tillfällen – och testa att byta ut den traditionella bullen mot en mjukglassmaskin en sommarfredag, till exempel!

Ett starkare arbetsgivarvarumärke och bättre resultat

10 tips för arbetsplatsen som attraherar de rätta medarbetarna

Att arrangera olika typer av event kan ha stor påverkan, både på individen och gruppen men också på hela företagets välmående och, i slutändan, resultatet. Det blir tydligt att de medarbetare som frekvent deltar i aktiviteter och event internt får bättre sammanhållning än de som inte dyker upp så ofta. Samtidigt blir det enklare att komma tillbaka till sin arbetsuppgift med färsk energi efter en rolig och annorlunda aktivitet, då man helt och hållet har fått tänka på något annat. Dessutom skapas en lojalitet gentemot arbetsgivaren – ju mer som händer på företaget (utöver stressiga arbetsuppgifter!), desto gladare blir medarbetarna och desto mer angelägna om att vilja stanna kvar på en fartfylld och rolig arbetsplats.

I många branscher är det idag svårt att konkurrera med löner, vilket gör att arbetsgivare behöver hitta nya vägar för att attrahera och behålla personal. Evenemang och aktiviteter är ett allt mer populärt sätt att göra detta på. Genom att medarbetarna sedan sprider budskapet om alla roliga saker som händer på deras arbetsplats ger ni dessutom intrycket av att vara ett generöst företag som verkligen tar väl hand om sina medarbetare. På det sättet förbättrar ni automatiskt ert arbetsgivarvarumärke – och blir en plats dit folk aktivt söker sig!

Är ni också intresserade av att börja arrangera fler event på arbetsplatsen? Kontakta oss på Smiling Faces! Oavsett vad ni har i åtanke så kan vi komma och hjälpa till att både planera och arrangera stora som små aktiviteter på ert företag.

Make us smile - dela detta inlägg:

Fler inlägg