Kaffestation på kontoret

Skräddarsydd lösning – vi kommer ut till ditt företag och bygger en optimal paus!

Höj trivseln

Sitter du just nu och drömmer om en ny, välpolerad kaffemaskin till kontoret? Ja, den där med 25 kaffesorter och 50 valmöjligheter och en inbyggd specialdesignad mjölkskummare. Kan du se framför dig hur alla kollegor höjer dig och er nya maskin till skyarna? Men om du tänker efter. Är denna maskin verkligen det ni behöver för en optimal paus, eller finns det andra, viktigare faktorer du bör se över? I det här inlägget går vi igenom vad en optimal paus är och hur du på bästa sätt närmar dig den!

Flödet på kontoret i fokus

Innan du beställer den nya kaffemaskinen är det jätteviktigt att tänka på hur den kommer att påverka flödet på kontoret. Vi på Smiling Faces vill alltid komma ut och besöka ditt kontor för att tillsammans med dig gå igenom lokalerna och viktiga frågor som spelar in i hur pauserna blir.

Hur vill du att gäster ska röra sig i lokalen?

Placerar du din nya snygga kaffemaskin i köket får du räkna med att era gäster som ska få kaffe kommer in i köket. Det kommer innebära att de möts av personal som äter mat och ketchupflaskor som lämnats framme på bänken. Dessutom kommer dina kollegor som vill fika i lugn och ro i sin tur att mötas av gäster som dyker upp titt som tätt. Något som kanske inte är helt optimalt. 

Hur vill du att anställda ska röra sig?

Placerar du istället en lyxig kaffemaskin i receptionen för dina gäster, kan vi garantera att anställda kommer att vilja gå dit och använda den. 

För att undvika att gäster och anställda springer på varandra behöver du alltså tänka till kring både antal maskiner och placering. Tänk även på var den mest naturliga platsen för en fikapaus på kontoret är. Kanske är det mest optimalt att ha en kaffebryggare i anslutning till varje team för mikropauserna? Och sedan en större kaffemaskin i köket i anslutning till frukt och fika och även kanske en separat maskin för gästerna i receptionen.

Vad är en optimal paus?

En optimal paus handlar om att alla på företaget ska ha tillgång till ett passande fika-alternativ, och helst ska man inte behöva korsa hela kontoret för att hitta sitt alternativ. Och även om tedrickarna hör till minoriteten på kontoret ska de inte behöva dricka samma sort dag ut och dag in. Och självklart ska kollegan som bara älskar varm choklad erbjudas detta! Med andra ord behöver vi tillsammans luska fram vad ni behöver för att kunna erbjuda en optimal paus – till alla.

Testa olika maskiner innan du bestämmer dig

När du vet hur och var du kan placera kaffemaskinen eller maskinerna är det dags att välja vilken som passar just er bäst! På Smiling Faces kontor bjuder vi därför in dig till att prova på kaffe från våra olika maskiner. Då kan vi prata vidare om hur vi tillsammans kan skapa den optimala pausen för er. Det som är mest centralt är faktiskt vilken böna du väljer och olika inställningar. Du kanske inte behöver den senaste, snyggaste, dyraste maskinen trots allt. Du kan istället välja en maskin som passar in i kontorets design och som är ett mer kostnadseffektivt alternativ.

Leverantören är a och o

För att alla ska kunna njuta av en optimal paus på jobbet är det viktigt att din leverantör gör sitt bästa för att underlätta din vardag. Därför tänker vi på de små detaljerna. Vi lägger in mjölken längst bak i kylen och lägger upp frukten snyggt och prydligt. Service och omtanke är ovärderligt för dig som är ansvarig på kontoret, eller hur? Och vet du? Du som är ansvarig behöver – och förtjänar – också att kunna ta en optimal paus!

 

Make us smile - dela detta inlägg:

Fler inlägg