Så sprider du glädje på kontoret – även i mörkaste november

Höj trivseln

När höstmörkret sänker sig över oss är det vanligt att hela kontoret börjar visa klassiska signaler på låg energi och trötthet. Här är några bra tips som hjälper dig som Office Manager att sprida glädje och hålla humöret uppe bland kollegorna – även de dagar då det knappt känns som om solen ens går upp!

Regniga dagar och mörkare morgnar är ofta anledningen till att många medarbetare känner sig lite deppiga när hösten gjort sitt intågande. Du kanske börjar märka att fler blir sjuka oftare, att det inte riktigt är lika många skratt i fikarummet och att kollegorna börjar komma in till kontoret lite senare. Som Office Manager eller kontorsansvarig finns det massor du kan göra för att sprida lite extra glädje i mörkret – med väldigt få medel!

Planera in roliga event i förvägOffice_managerns_årshjul

Det bästa du kan göra för att hålla humöret uppe bland medarbetarna är att se till att det finns flera roliga saker inplanerade med jämna mellanrum under de mörka höst- och vintermånaderna. När man har något positivt att se fram emot – stort som smått – brukar bara tanken på detta få alla lite gladare.

  • Ha en återkommande afternoon tea. En gång i månaden kan ni arrangera en riktigt mysig eftermiddag där man får chans att varva ner, prata och ta det lugnt tillsammans. Bjud på scones, skorpor och marmelad och choklad – och brygg te i långa banor av alla slag. Glöm inte tända ljus och avslappnande musik!
  • Ordna med pepparkakshusbygge – eller annat julrelaterat. Förutom det klassiska julbordet, låt medarbetarna få leva ut lite julkänslor under resten av december. Boka in en pepparkakshustävling, ful jultröja-dagen eller varför inte ta in julgranar och klä dem tillsammans?
  • Åk på mini-kickoff. Efter årsskiftet är det vanligt att få nya kollegor – eller att gamla kommer tillbaka från exempelvis föräldraledighet. Anordna en mini-kickoff i januari för att peppa igång året – varför inte åka och bowla, gå på bio eller käka middag tillsammans?

Lästips: Tvista till vardagen med ett event – det ger mer än du tror!

Överraska med de små sakerna i vardagen

Även om ni inte arrangerar storslagna aw:s eller gemensamma tävlingar varje vecka kan även de mindre sakerna i vardagen spela precis lika stor roll för att höja humöret bland kollegorna. Och det krävs inte ens mycket resurser!

  • Bjud på ingefära- och citronshot – en boost för immunförsvaret samtidigt som det är gott. En stärkande liten kick som piggar upp vilken dyster morgon som helst!
  • Gå och träna tillsammans. Samla ihop alla som har ett gymkort på ett närliggande ställe och kör ett svettigt pass ihop. Avslutas med fördel med bastu för de som vill. För de som inte gymmar i närheten kan du uppmuntra till att ta en gemensam promenad – varför inte ett walking meeting?
  • Ta en gemensam fredagslunch. Brukar ni ofta äta i lunchrummet eller till och med vid skrivbordet? Bryt trenden och gå ut och ät långlunch ihop på något trevligt ställe. Glöm inte kaffe – och efterrätt!
  • Arrangera en liten tävling. En frågesport i fikarummet, en tipsrunda runtom i kontoret eller ett musikquiz med chips – med tillhörande litet pris såklart!

Ofta är det detaljerna i vardagen som får många att känna lite extra tacksamhet under det mörka vinterhalvåret. Så glöm inte bort de små sakerna! Erbjud dig att plocka undan efter mötet, fixa lite extra lyxigt kardemummakryddat kaffe, fråga om du kan göra något för en kollega som kanske verkar lite extra trött en morgon. Och kom ihåg att ta en fikapaus utanför kontoret ibland också – ibland kan bara miljöombytet göra susen för välmåendet.

Vill du ha ännu fler tips? Läs inlägget: Office Manager? Så lyxar du till det lite extra för medarbetarna!

Make us smile - dela detta inlägg:

Fler inlägg