mer lek och aktivitet på kontoret

Mer lek på kontoret! 3 aktiva trender som stärker ert employer brand

Employer branding, Höj trivseln

Visste du att lek och aktivitet på jobbet gör oss mer kreativa? Samtidigt som en rolig tillvaro höjer både engagemanget hos medarbetarna, har det även en positiv inverkan på ert arbetsgivarvarumärke. Här är tre aktiva trender ni kan plocka in på kontoret för att höja både tempot och glädjen!

1. Utvalda rum för träning och paus

En supertydlig trend på moderna arbetsplatser är att rent fysiskt göra stor plats för paus och avkoppling. Många företag, framför allt de med lite större kontor, har goda möjligheter att skapa särskilda rum med endast ett syfte – uppmuntra till avkoppling och avbrott från arbetet. Gym, arkadhall, yogarum, egen bastu eller en liten oas på takterrassen – det går att skapa många platser där medarbetarna kan vila en stund eller får chans att alstra ny energi.

Genom att separera ytor för paus och jobb visar du som arbetsgivare att ni värderar möjligheten till fokuserad avkoppling. På det sättet behöver medarbetarna aldrig känna att det finns en risk att någon kommer och knackar dem på axeln för att prata jobb – som ju kan hända både på lunchrasten och i fikarummet.

Vill ni lägga ytterligare fokus på pausen är det också trevligt att avsätta öronmärkt tid! Massage, styrketräning, meditation eller en baristautbildning – med utomstående proffs på plats blir det ännu tydligare och lättare för medarbetarna att ta vara på det som faktiskt erbjuds. Allt handlar ju om deras hälsa och välbefinnande!

Lästips: Office manager – så lyxar du till det lite extra för medarbetarna

2. Spel och roliga prylar

Soffor, saccosäckar och pingisbord är trogna följeslagare på den moderna arbetsplatsen. Att få sina medarbetare att känna sig som hemma är ett bra och viktigt knep för att höja motivationsnivån samtidigt som man kan slappna av och känna sig trygg på arbetsplatsen. Många tillbringar trots allt större delen av sin vardag just där!

Med allt från TV-spelshörna till egen juicebar, 3D-pussel, schack, tekniklego eller shuffleboard i entrén kan medarbetarna snabbt och enkelt få tillgång till en stimulerande och aktiv paus – både för att fylla på med energi och umgås med sina kollegor en stund! Och glöm inte närheten till kaffemaskinen – för många är det är en lika viktig del av pausen som alla roliga spel.

Vill du ha på idéer till fikastunden? Kolla in vårt inlägg Kicka igång kreativiteten med en annorlunda kafferast

3. Annorlunda och aktiva arbetsställningar

Ett attraktivt, aktivt och modernt kontor är i slutändan bara så välmående som sina medarbetare. Därför är det oerhört viktigt att se till hur ni kan skapa de där små, knappt märkbara förändringarna i vardagen som främjar en god hälsa. Många företag är inte bara måna om att pauserna ska vara avkopplande och roliga, utan även att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för det faktiska arbetet. Det är ju trots allt goda resultat som ligger i fokus!

Sitter dina kollegor mycket vid sina skrivbord och jobbar?

Ja – då är det självklart viktigt att kunna variera sin arbetsposition. Idag är höj- och sänkbara skrivbord en hygienfaktor på kontoret – men testa även att köpa eller hyra in ett par skrivbordscyklar eller gångband! Att bara sitta eller stå kan lätt bli långtråkigt (och göra ont) i längden.

Många möten?

Byt ut de trista stolarna mot ett gäng pilatesbollar eller balansbrädor – eller varför inte föreslå för ledningsgruppen att köra en walk-and-talk? Våga variera arbetsställningarna där det finns möjlighet – och glöm inte att även uppmuntra de som alltid står vid sitt skrivbord och jobbar till att lägga sig i soffan med datorn i knät ibland.

Visste du att vi tillbringar 20 % av vår arbetstid i möten? Genom att variera arbetsställningarna även under mötet kan ni främja både hälsa och kreativitet! Läs gärna vårt blogginlägg Sitta, stå eller gå? Så håller vi möten 2020 och ta del av fördelarna med stand-up-möten och walk-and-talks.

Make us smile - dela detta inlägg:

Fler inlägg