Därför kommer bra kontorsservice att lyfta hela ditt företag!

Höj trivseln

En välfungerande, hel och ren arbetsplats bidrar till så mycket mer än bara nöjda medarbetare och en enklare vardag. I det här blogginlägget går vi igenom några av de bästa fördelarna som kommer med riktigt bra kontorsservice! Vad är viktigt för just er att fokusera på?

 Bra kontorsservice innefattar allt från daglig städning till att det kommer gott kaffe ur kaffemaskinen och att både pennor, plåster och diskmedel alltid finns på plats. Alla dessa delar och fler därtill påverkar de människor som vistas på ert kontor, såväl kunder som medarbetare. Som Office Manager med team och leverantörer till hjälp har du goda möjligheter att förfina servicen – något som kommer lyfta hela företaget på flera olika sätt.

Det påverkar intrycket hos era besökare

Att arbetsplatsen är hel och ren och att saker och ting fungerar som de ska kan tyckas som självklarheter – men kvarglömda gamla glas i konferensrummet eller fel sorts koppar till cappuccinon är detaljer som dina besökare kommer att lägga märke till. Genom att se till att städningen fungerar som den ska, och att rätt lösningar finns på rätt plats kan ni påverka det första intrycket i positiv riktning direkt från början.

Det förhöjer hela varumärket

Är ni ett hälsomedvetet företag i grunden? Visa det inte bara genom att ha höj- och sänkbara skrivbord – passa även på att låta det synas i fikapausen! Kanske proteinbars eller råsaft är bättre att bjuda kollegorna på vid fredagsfikat än kanelbullar? För andra arbetsgivare är det viktigt att kontoret ger utrymme för kreativitet hos de drivna, unga medarbetarna – en klättervägg mellan våningarna eller saccosäckar i mötesrummet kan exempelvis vara helt rätt för profilen. Att låta arbetsplatsens utsida spegla företagets insida kommer att förhöja varumärket, helt enkelt.

10 tips för arbetsplatsen som attraherar de rätta medarbetarna

Det hjälper er att rekrytera

När medarbetarna trivs på sin arbetsplats kommer det även att spridas utåt, inte minst till potentiella nya medarbetare. Med tanke på att dagens kandidater gör grundlig research när de söker sig till nya arbetsplatser är det viktigt att kunna visa upp ett snyggt kontor, stolta kollegor och personligt anpassade lösningar – både i sociala medier men också på arbetsintervjun. En schysst kontorsmiljö är ett allt viktigare argument när man söker jobb – det ska ni dra nytta av.

Det skapar glädje och effektivitet bland medarbetarna

Företagets övergripande framtoning är inte bara viktigt för kunder och kandidater, utan också för att medarbetarna ska kunna känna stolthet över sin arbetsplats. Även här är det ofta de små detaljerna som gör helheten. Nya, goda pålägg på veckans frukostsmörgås, fint förpackat lösviktste, eller havremjölk i kylskåpet – valmöjligheter och variation gör att man känner sig uppskattad och att företaget månar om ens välbefinnande på jobbet. När kaffemaskinen levererar bättre kaffe än favoritfiket och det fortfarande finns bananer kvar på onsdagseftermiddagen har du vunnit åtminstone halva företagets glädje. Och med glädje kommer ofta ett större engagemang och produktivitet, vilket i sin tur gör att de goda resultaten i företaget kommer av sig själva.

Det underlättar för dig

Att ha ansvar för företagets reception innebär att ta ansvar för det första bemötandet innanför dörrarna, och i någon mån också för att vara ansiktet utåt för företaget – samtidigt som du och ditt team alltid behöver vara på tårna när det handlar om den interna servicen. Att snabbt finnas där med stöd för en kollega i nöd är viktigare för dig än att stå och lasta in leveransen med kaffebönor i skåpet. Därför innefattar bra kontorsservice också att du alltid ska kunna förlita dig på duktiga leverantörer som kan erbjuda en helhetsservice och ha hand om sina uppdrag hela vägen. Det kommer bespara dig både tid och energi.

 

Nyfiken på hur er arbetsplats kan locka fler nya talanger, samtidigt som du visar dina befintliga medarbetare den uppskattning de förtjänar i vardagen? Ladda ner vår guide 10 tips för arbetsplatsen – så attraherar du de rätta medarbetarna!

Make us smile - dela detta inlägg:

Fler inlägg