Frukt

Fruit by Smiling Faces. 
Fruit by Smiling Faces är vår kvalitetssäkrade frukt för arbetsplatsen. Vi bygger själva fruktkorgarna för hand i vår fina produktionsenhet i Solna, och har noggrant valt ut leverantörer och odlare över hela världen för att köpa in säsongens godaste frukter. Förutom att alla bananer i korgarna alltid är ekologiska, klimatkompenserar vi även här hela produktions- och leveransprocessen – allt för att kunna erbjuda den bästa frukten på arbetsplatsen!

Alla våra fruktkorgar fylls med den härligaste frukten för årstiden. Du hittar allt från fruktblandningar med äpple, banan, apelsin och päron, till korgar med mer exotiska frukter. Är ni ett stort företag som behöver större mängder har vi även frukt i lösvikt som kan levereras i stilfulla fruktlådor där vi fyller på enligt överenskommelse och behov. När vi bygger fruktkorgar till våra kunder, börjar arbetet med att vi väljer ut odlare och leverantörer som svarar mot våra krav på kvalitet, miljö och socialt ansvar. Här strävar vi efter att lämna ett så litet miljöavtryck som möjligt, både genom val av leverantör, men även av transport. Givetvis är vi även SMAK-certifierade, något som ger oss rätten att hantera och paketera om ekologiska livsmedel.

Varje frukt granskas noggrant innan den läggs i våra fruktkorgar. Den frukt som ej svarar mot våra kvalitetskrav skickas direkt till återvinning i form av biogas.
Då vi bygger själva fruktkorgen inför leverans görs det för att den skall hålla sig färsk så länge som möjligt, men självklart också för att den ska vara fräsch och se inbjudande ut.
När vi hämtar tillbaka den tomma korgen och eventuell överbliven frukt sorteras den ätbara frukten ut och skänks till Stockholms Stadsmission varje vecka. Den frukt som inte håller kvalitet nog att konsumeras går till återvinning som biogas.

Fruit Market.
Vår egen Fruit Market är den perfekta lösningen för våra kunder som vill centrera sin frukt till en lounge och bjuda in alla kollegor till att samlas för gemensam fruktstund. Fruktstället är en snygg möbel där vi återanvänder klassiska original fruktlådor i trä, och där ni själva kan välja vilka fruktsorter som skall finnas i lådorna varje vecka.

 

 

Den frukt som vi får från Smiling Faces bidrar till lite extra guldkant på tillvaron för våra deltagare på Äldrecenter.”

Marie Malm, Insamlingsansvarig second hand, Stockholms Stadsmission