Så får du medarbetarna att ta pausen de förtjänar!

Höj trivseln

Många är medvetna om att man behöver ta en paus i vardagen – men få vet hur stor effekt det egentligen kan ha. Det är vanligt att tro att man blir effektivare om man arbetar oavbrutet, men i grunden kanske det är ett resultat av stress och omedveten oro för att chefer eller kollegor ska tycka att man är lat. Så här kan du som Office Manager istället uppmuntra till en paus med kvalitet!

Pausen innebär en möjlighet till återhämtning, att samla energi och skingra tankar, men är även perfekt för erfarenhetsutbyte och för att bygga gemenskap och företagskultur. Det finns även ett viktigt signalvärde i pausen. Som arbetsgivare präglas man av omfattande arbetsmiljökrav – och har ett ansvar för att värna om medarbetarnas hälsa och se till att de mår bra. Samtidigt är det viktigt att både chefer och ledare agerar goda förebilder, och lever som ni lär!

Hinner du inte pausa? Det är då du behöver det som mest!

Det är lätt att göra avkall på sådant vi behöver när vi är stressade och har mycket att göra, framför allt på jobbet. Man väljer kanske bort socialt umgänge med vänner och familj, struntar i att äta lunch, och prioriterar bort träning och nattsömn. Men i själva verket är det exakt här som du verkligen behöver ta den där pausen, äta en ordentlig lunch, köra det där träningspasset eller gå ut på AW med kollegorna. För det är i dessa stunder vi hämtar ny energi, och behöver det där avbrottet som bäst. Att arbeta långa perioder i sträck är inte effektivt – utan du kommer tvärtom bli mer produktiv och skapa bättre resultat om du faktiskt går ut ett varv i friska luften, och äter en ordentlig lunch.

Lästips: Underskatta inte vikten av det första (och det sista!) intrycket på kontoret!

Bristen på paus kan få stora konsekvenser 

Tips-till-office-managern-för-att-alltid-ligga-steget-före

Som Office Manager rör du dig ofta mycket i era lokaler jämfört med någon som sitter vid samma skrivbord större delen av dagen – något som gör att du på ett bra sätt ser vad som pågår på er arbetsplats. Du ser medarbetaren som sällan tar en paus i arbetet, om någon alltid jobbar över, äter lunchen vid skrivbordet eller inte hänger med till fikarummet. Upptäcker du ett negativt mönster så försök att uppmärksamma beteendet – gå förbi med en kopp kaffe och prata – kanske kan du förhindra att personen hamnar i en ond spiral!

Våga fråga – och skapa pauser som passar alla 

Det finns flera sätt att skapa motivatorer till att få kollegorna att ta den pausen de förtjänar. Inte minst handlar det om att skapa ett företagsklimat som uppmuntrar till att gå ifrån datorn, och en kontorsmiljö som ger goda förutsättningar att varva arbete med paus på olika sätt. På många företag innebär det att ha olika typer av ytor och möbler som inspirerar till avslappning, häng och umgänge – med brädspel, en lite lyxigare kaffebar eller shuffleboard, exempelvis.

Lästips: 3 saker på kontoret som speglar ett framgångsrikt företag

Ju större er arbetsplats är desto fler människor och individuella behov finns det att tillgodose. Fråga medarbetarna hur de vill att deras paus ska se ut! Genom att diskutera frågan aktivt tillsammans med medarbetarna så ser ni till att det inte finns något dömande i företagskulturen, utan att alla tillåter varandra till att ta paus – både enskilt och tillsammans. En paus behöver inte alltid innebära en lång fikastund med massor av godsaker, eller en timme på gymmet mitt på dagen – det kan lika gärna vara ett varv runt kvarteret, en kort pingisrunda eller två minuter stretch och lite fuldans vid skrivbordet.

Du som Office Manager har också stor chans att påverka företagets återkommande pauser och aktiviteter. Till exempel är det vanligt att ha den gemensamma frukosten på måndagar eller fredagar, men det är kanske på onsdagseftermiddagen, när tempot är som högst, som majoriteten av medarbetarna egentligen skulle behöva den där smörgåsen? Ta tillfället i akt och våga rucka lite på gamla sanningar och se vad som händer – det går alltid att ändra tillbaka!

Make us smile - dela detta inlägg:

Fler inlägg