Office Manager? Så lyxar du till det lite extra för medarbetarna!

Höj trivseln

Känner du att det är svårt att hinna visa medarbetarna extra uppskattning i den stressiga vardagen – där alla bara flänger från möte till möte och knappt har tid att ta en gemensam fika på fredagar? Här har vi samlat några bra och enkla tips för att lyxa till tillvaron på kontoret!

Gör återkommande inslag till unika ögonblick

På varje arbetsplats finns det återkommande aktiviteter som du som Office Manager löpande har hand om – men som inte behöver bli en slentrianrutin bara för det. Försök att krydda det du redan gör för att det ska bli lite extra kul i vardagen! Får alla medarbetare varsitt påskägg till påsk? Då kanske ni ska ha äggjakt istället för att alla kommer till receptionen och bara hämtar ut sitt ägg. Närmar sig alla hjärtans dag, halloween, eller någon annan kul temadag? Passa på att pynta lite extra i lokalerna! Ingen vill kliva rakt in i ett spindelnät som täcker hela korridoren – men den 31 oktober kan det vara rätt kul.

Spontana aktiviteter – enkel energi i vardagen!

Förutom att utnyttja alla temadagar som sträcker sig över året finns det också konkreta aktiviteter ni kan göra på kontoret – både sådana som kräver en lite större insats och sådana som har väldigt låg tröskel. Står det ett pingisbord i entrén? Bjud in till tisdagsturnering med smarriga priser! Ska ni byta ut kontorsstolarna? Låt medarbetarna provsitta alternativen och rösta på sin favorit under fikapausen! Den traditionella after work-ölen kan ersättas med möjligheten att blanda nya, spännande alkoholfria drinkar – eller varför inte ta in en glassbar till sommarfredagen? Större aktiviteter kan med enkelhet lösas tillsammans med en bra och kreativ leverantör – och du kommer att bli kontorets hjälte!Så förbättrar du företagets resultat och boostar kreativiteten i fikapausen

 

Som Office Manager har du stora möjligheter att skapa annorlunda och glädjefyllda förutsättningar för alla på kontoret, från den lilla fruktkorgen till den stora julfesten. Oavsett hur stor- eller småskaligt det är så ligger allting i att få någon att känna att du har gjort just det där lilla extra för just den personen. Har du till och med koll på allergier, om någon är gluten- eller laktosintolerant eller rent av vegan? Då är du världens proffs! Varenda liten detalj är viktig när det kommer till att uppmärksamma och visa människor uppskattning.

Signalvärdet är det viktigaste

Medarbetarna är det viktigaste varje företag har, men det är tyvärr ofta outtalat. Varför visar vi inte ännu tydligare hur viktiga våra medarbetare och deras välmående på jobbet är? Kaffe som smakar lite halvrisigt kanske känns som en obetydlig sak – men medarbetarna tolkar det som att företaget inte bryr sig om deras fikapaus och att ni som arbetsgivare bara valt det billigaste alternativet. Ska du göra en enda sak för att lyxa till det lite extra för dina kollegor: investera i riktigt bra kaffemaskiner och en flexibel leverantör som skräddarsyr och anpassar efter just er. Fördelat på hela företaget blir detta en liten kostnad – med enorma resultat. Ställ även till med en kaffeprovning eller fest i samband med installation och invigning – visa att ni valt leverantör med omsorg och engagemang!

 

Hoppas du fått några bra tips kring hur du gör tillvaron lite lyxigare för medarbetarna! Läs vår guide “Så förbättrar du företagets resultat och boostar kreativiteten – i fikapausen!” om du vill lära dig mer om hur du får medarbetarna att känna sig ännu mer uppskattade – och därmed prestera bättre!

Make us smile - dela detta inlägg:

Fler inlägg