Kicka igång kreativiteten med en annorlunda kafferast.

Höj trivseln

De bästa idéerna kläcker man ALDRIG i ett möte – snarare när man gör något helt annat. Men befriande avbrott behöver inte bara ske utanför kontoret, utan bästa stället är faktiskt fikarummet. I det här inlägget ger vi några tips på hur du kan kicka igång kreativiteten på kafferasten med enkla medel!

Fikarummet är ett vattenhål

Fikarummet är en plats dit varje medarbetare går varje dag, och ofta många flera gånger än en. Det är en yta som lämpar sig extremt bra för många olika typer av information, kommunikation och aktiviteter – stora som små insatser. Centralt i köket står ofta kaffemaskinen, prylen som på många arbetsplatser bidrar till att göra fikarummet till ett vattenhål. I och med detta blir ytorna runt omkring maskinen en naturlig plats att arrangera tävlingar, ha omröstningar eller ta emot anmälningar på. Samtidigt är det företagets bästa plats att visa medarbetarna uppskattning och ge dem den kvalitativa pausen de är värda. Passa på att utnyttja detta!

Visa uppskattning med enkla lösningar

När många medarbetare samlas flera gånger varje dag finns stora möjligheter till att göra någonting annorlunda. Istället för att de bara ska ta en vanlig vända på tio minuter fram och tillbaka till kaffemaskinen, kan du göra någonting som verkligen förhöjer deras paus – och sätter fart på deras kreativitet. Det behöver inte vara svårt, eller ens särskilt kostsamt! Sätt upp ett jättestort papper över hela väggen och ställ fram tuschpennor, häll ut några lådor med Kapla-klossar över borden, eller lägg fram ett par kortlekar. Att göra något med händerna kan vara tillräckligt annorlunda och befriande, framför allt för personal som sitter och stirrar in i dataskärmar hela dagarna. När människor får prata och interagera med varandra på ett avslappnat plan kommer nya intryck och idéer enkelt att följa med tillbaka in till skrivborden. Så förbättrar du företagets resultat och boostar kreativiteten i fikapausen

 

Även temadagar är väldigt tacksamt att anspela på – framför allt om du vill bjuda på något gott. Den traditionella semlan på fettisdagen kanske redan är given på företaget – men en äppelvecka under hösten, där ni bjuder på olika äppelsorter, pajer och äppelmust, kanske också skulle gå hem hos personalen? Säsongsrelaterade produkter, som en proppfylld korg av riktigt goda clementiner till jul, kan ibland också vara tillräckligt för att sätta ett leende på folks läppar, och ge en boost i decembermörkret.

Tänk utanför boxen

Har du lite större resurser, och en bra, engagerad leverantör, kanske det skulle bli succé att rulla in en mjukglassvagn en varm sommardag, eller öppna en tillfällig juicebar där man får välja sin egen ihopmixade fruktdrink? Eller varför inte arrangera finsmakarens kanelbulleprovning med betygsättning tillsammans med utvalda konditorier i oktober? Ta ut svängarna och tänk utanför boxen – så kommer den där fikapausen att pratas om lika länge som julfesten!

 

Vill du ha fler tips på hur du får igång idéerna och inspirationen hos personalen? Ladda ner vår guide “Så förbättrar du företagets resultat och boostar kreativiteten – i fikapausen!” och läs mer om hur du utnyttjar pausen, den bästa stunden på hela arbetsdagen!

Make us smile - dela detta inlägg:

Fler inlägg