Så bevarar du företagskulturen på distans

Så bevarar du företagskulturen på distans

Employer branding, Höj trivseln

Förhoppningsvis kan ditt företag sköta det mesta som krävs hemifrån just nu under de förändrade förutsättningarna i samhället. Men om ni är ovana vid att arbeta remote kan det vara svårt att bibehålla företagskulturen. Här kommer några tips på vad du som office manager kan göra för att hålla uppe stämningen internt. 

Uppmuntra till fler stående möten

Det första ni kan göra är att införa stående veckomöten, antingen för hela företaget eller bara för respektive team. Att höras mer regelbundet är inte bara bra för att bättre hålla koll på vad kollegorna sitter och gör på sina kammare, utan även för att bibehålla en känsla av gemenskap, då det är lätt att känna sig ensam när man inte ses på kontoret.

Skåla tillsammans i en aw på distans

Om ni arbetar inom en bransch som tillåter er att sköta kundkontakt online är ni redan vana vid möten online. Däremot har ni nog aldrig haft en onsdagsfika eller aw online? Precis på samma sätt som ni kan äta lunch tillsammans kan ni mötas vid fler tillfällen. Anordna en fredags-aw och uppmuntra personalen att klä upp sig som om det vore en aw irl! Det gör mer än vad man tror att göra sig iordning som vanligt istället för att arbeta i mjukiskläder.

Ni kan snacka loss som vanligt – även om lunchen är digital

Under hektiska dagar kan lunchen vara det enda tillfället där kollegor har möjlighet att prata om annat än jobb. När alla arbetar hemifrån kan det dels leda till att anställda väljer att äta vid olika tider, samt att många väljer att äta direkt vid tangentbordet.

Inför istället en fast lunchstund online där alla som kan och vill har möjlighet att delta! Upprätta ett stående videomöte i er favoritvideoleverantör så att alla kan logga in vid matbordet och snacka om sånt som brukar diskuteras i företagets matsal.

Här kan du läsa om hur du håller kontakten under karantän och tips på digitala verktyg som kan hjälpa er.

Tips-till-office-managern-för-att-alltid-ligga-steget-föreLyft positiva händelser internt

Brukar du anordna födelsedagsfika när någon på företaget fyller år? I karantäntider blir det svårt att äta tårta tillsammans, men det finns inget som hindrar dig från att skicka ut interna födelsedagsmail. Om någon har fyllt år under veckan som gått, stäm upp i sång på det gemensamma fredagsmötet – brukar det uppskattas i verkligheten är det ingen skillnad online!

Ni kan också lyfta vad någon av de anställda gjort riktigt bra under veckan. Kanske har någon dragit in nya affärer eller fått in ett fint omdöme från en kund. Skicka ut det till alla på företaget och sprid glädje och uppskattning!

Stärk kropp, själ och företagskultur genom fysisk aktivitet

Så länge som kollegorna känner sig friska är det en bra idé att gå ut och röra på sig och få en välbehövlig injektion av D-vitamin. Uppmuntra till att ta teammöten eller andra interna möten under en promenad tillsammans. Du kan till och med tipsa om att göra det till en stående aktivitet varje dag, eller återkommande en gång i veckan?

En annan idé är att en eller flera gånger i veckan samlas för att göra en kort mindfulnessövning. Antingen som en bra start på dagen eller för att motverka energisvackan som kan uppstå runt 15-snåret.

Lästips! Ju fler fikapauser desto sämre resultat – eller?

Kom ihåg: ett positivt mindset är ännu viktigare på distans!

Kanske viktigast av allt för att bibehålla en god företagskultur på distans är att fortsätta att ha ett positivt mindset och en god kommunikation. Du som office manager är ofta det lim som får företagskulturen att hålla samman, så var ännu tydligare med att visa att du finns där om någon behöver hjälp eller stöd i någon fråga.

Make us smile - dela detta inlägg:

Fler inlägg