Det lilla extra till kontoret som alla Office Managers vill ha

Höj trivseln

Förväntningarna på kontoret är höga – det ska vara riktigt gott kaffe, fräscha frukostmackor och lite lyxigare fredagsfika för att medarbetarna ska vara nöjda. Här är några exempel på “det lilla extra” som gör stor skillnad på kontoret!

 Idag finns det ett antal grundläggande kärnprodukter som präglar fikapausen på de flesta större företag. Att kunna erbjuda kaffe eller te med mjölk, kolsyrat vatten ur kran istället för på flaska, samt frukt och bullar, är en klassisk lösning. Men för att kunna överträffa förväntningarna krävs det där lilla extra!

Sockermedvetenheten som kommit, gått och återuppstått

För bara ett par år sedan var det många företag som aktivt valde att eliminera socker från sin fikapaus, och utesluta bullar, läsk och andra liknande godsaker. Medvetenheten kring både socker, laktos och gluten är stor på många arbetsplatser, vilket syns inte minst i den explosion av exempelvis havremjölk som dykt upp.

Samtidigt har det blivit allt populärare med olika typer av energidrycker – som exempelvis Nocco, Froosh och Vitamin Well – och det är tydligt att de kalla dryckerna börjar få fäste i fikalösningen som ett komplement till kaffe och te. Även juice och smoothies har det senaste året blivit vanligare för företag att ha på löpande leverans, inför varje frukost eller stormöte, exempelvis. Denna generösa trend syns tydligt hos företag som verkligen värdesätter sina medarbetare och även gör insatser som går utöver fikapausen – då man vet vad som uppskattas lite extra på arbetsplatsen.

Lästips: Office Manager? Så lyxar du till det lite extra för medarbetarna!

Utöver godsaker och drycker så har det dessutom blivit allt viktigare för många Office Managers att kunna komplettera fikapausen med exempelvis ketchup, olivolja, knäckebröd och andra skafferiprodukter. Ett smart, och enkelt sätt att underlätta tillvaron för medarbetarna – och minimera överfulla hyllor där alla tagit med sig sina egna produkter!

Office_managerns_årshjul

Säsongsbetonade glimtar i en grå vardag

Har du ett löpande årshjul till hjälp i din roll? Att utgå från säsong och planera in aktiviteter som är knutna till en årstid är ett enkelt sätt att få till det där lilla extra som alla medarbetare uppskattar. Inför jul, påsk, sommarsäsongen eller andra mindre högtider eller särskilda dagar finns det stor chans att göra något annorlunda av fikapausen – med precis så små eller stora medel du önskar. Det kan vara allt från att köpa in fotbollströjor till hela företaget inför fotbolls-VM, att bjuda på glögg och lite julpyssel på fikat inför första advent – till att anordna en pumpa-karvartävling och klä in kontoret i spindelväv till Halloween. Ännu mindre detaljer, som att tända upp värmeljus under mörka vintermorgnar, eller ställa fram kanel att pudra på cappuccinon, är något som inte kräver stor ansträngning från ditt håll – men som medarbetarna verkligen kommer att uppskatta. Att du har lagt lite extra krut på att göra det fint och välkomnande för kollegorna räcker långt i den vanliga vardagen! Genom att framhäva dessa småsaker som ingen annan tänkt på, blir du samtidigt mer uppskattad i din roll.

Lästips: 5 enkla tips som garanterat kommer skapa fler leenden på kontoret!

Smarta tips och tricks från leverantören gör dig ännu bättre

Passa på att fråga dina leverantörer om tips och råd för att sätta guldkant på kontoret! Vi på Smiling Faces har till exempel stor erfarenhet av att skräddarsy pausen efter precis det du efterfrågar. Ingenting är omöjligt – även om du inte vet exakt vad du är ute efter. Här kan vi hjälpa till att inspirera, utbilda och ta fram idéer och förslag på roliga saker ni skulle kunna göra för att skapa det där lilla extra leendet på kontoret!

Tips! Du känner väl till vårt affärsområde Event by Smiling Faces? Här kan vi verkligen hjälpa till med det där lilla extra som just din arbetsplats behöver!

Make us smile - dela detta inlägg:

Fler inlägg