hållbara medarbetare

Det här vill framtidens (hållbara) medarbetare ha på jobbet

Hållbarhet, Höj trivseln

Utveckling, bra ledarskap och härlig företagskultur kommer man långt med som företag idag. Men för att lyckas rekrytera och skapa mer långsiktiga och hållbara medarbetare, så krävs det där lilla extra. I det här blogginlägget har vi listat några fler saker som framtidens medarbetare vill ha på jobbet. 

Flexibel miljö

Den framtida medarbetaren tycker det är viktigt att kontoret är flexibelt och aktivitetsbaserat beroende på vilket humör man är på. Det ska finnas tysta zoner och ytor där det finns möjlighet till att gå undan och få en paus.

Fikapauser

Fikapausen med både kaffe, te och något gott att äta är otrolig viktig för att både värna om företagskulturen, men även för att få ett avbrott under arbetsdagen.

Guiden till en hälsosam arbetsplats

Mäta resultat snarare än tid

Idag är det alldeles för mycket fokus på det antal timmar en anställd har jobbat. Antalet timmar ska alltså signalera hur bra en person är på sitt jobb – vilket ju inte alls behöver stämma! Framtidens medarbetare vill att fokus inte ligger på hur många timmar man jobbar, utan snarare på vad man har åstadkommit. Resultaten ska alltid vara viktigare än tidrapporteringen.

Ett tillåtande ledarskap

Hållbara medarbetare vill inte ha en chef som alltid jobbar över, äter lunch vid datorn, kommer in sjuk till kontoret eller mailar kl 23.45 på kvällen. Hållbara medarbetare vill ha chefer och ledare som uppmuntrar till pauser, att ta promenader eller gå till gymmet på lunchen. De vill ha någon som man kan ta en kaffe tillsammans med och snacka om något annat än jobb emellanåt, eller som ringer in och meddelar att hen har haft en risig natt och kommer in imorgon istället.

Hjälp med att få ihop privat- och arbetsliv

Framtidens medarbetare behöver inte bara få tillåtelse att skapa worklife balance, utan de behöver aktiv hjälp med att få ihop privat- och arbetsliv. Att få komma in senare till jobbet för att kunna lämna på förskolan, eller tid till sina intressen och hobbys för att må bra och på så sätt prestera bättre på jobbet. Kan företaget praktiskt hjälpa medarbetarna att få ihop livspusslet och ge förutsättningarna till träning och hälsa, så kommer hållbara medarbetare skapas.

Flexibla arbetstider

För att företaget ska kunna hjälpa sina anställda att få ihop vardagslivet krävs det en hel del flexibilitet när det kommer till arbetstiderna. Hur viktigt är det egentligen att alla är inne på kontoret mellan 8-17? Skulle småbarnsföräldern kunna jobba en timme på kvällen för att hämta på förskolan lite tidigare? Eller kan någon jobba på bussen och därmed använda pendlingstiden som arbetstid? Se över hur ni kan underlätta för era anställda!

Vill du veta mer om hur ni kan bli en mer hållbar och hälsosam arbetsplats? Ladda ner Guiden till en hälsosam arbetsplats och få våra bästa tips!

Make us smile - dela detta inlägg:

Fler inlägg