Goodbye Kansas – från byggkaffe till snyggkaffe med Smiling Faces

Sommaren 2019 slog spel- och VFX-bolaget Goodbye Kansas Studios upp dörrarna till sitt nya, storslagna kontor i Hammarby sjöstad och samlade därmed 160 medarbetare i samma lokaler. Office Manager Harrison Ryder med ett team om fyra personer var ansvariga för att se till att allt flöt på under flytten – och Smiling Faces service var en nyckel till att hålla alla glada och nöjda under byggets gång.

Smiling Faces har samarbetat med Goodbye Kansas sedan 2017, och har löpande levererat både kaffe, frukt och mjölk till deras två kontor på Södermalm i Stockholm. När Goodbye Kansas bestämde sig för att slå ihop sina två adresser var Smiling Faces från början delaktig i att planera och konstruera de nya kaffelösningarna för det nya kontoret. Samtidigt fick de uppdraget att hålla med kaffe för såväl projektkontoren som arbetarna på plats under själva projektets gång.

Från “snutkaffe” på bygget till 12 kaffemaskiner på nya kontoret

Under juni 2019 påbörjade Smiling Faces flyttprojektet med Goodbye Kansas. Målet var att avlasta office-teamet så mycket som möjligt så att de kunde fokusera på flyttprojektet i första hand.

“Vi stod inför ett gigantiskt projekt! Jag och mitt team hade tusentals saker vi behövde ta tag i och lösa både inför, under och efter själva flytten – från att sälja gamla kontorsmöbler till att besöka de nya lokalerna och bedöma vad som behövdes på plats. Jag behöver inte säga att kaffe gick åt i mängder under hela resans gång! Med Smiling Faces behövde vi inte fundera en sekund på det – de tänker verkligen på allting”, säger Harrison Ryder på Goodbye Kansas.

”I vanliga fall är vi med och hjälper till att planera den nya kaffelösningen när en kund ska flytta sitt kontor. För Goodbye Kansas har vi varit med hela vägen och levererat kaffe från beställning till färdig byggnad – både till själva fastighetsvärden och byggarbetarna, och såklart en komplett lösning till kontorets färdiga kök”, berättar Ola Möller, leveransansvarig och Goodbye Kansas kontaktperson på Smiling Faces.

Höga krav präglade projektet – och den slutgiltiga kaffelösningen

Under projektets gång var Ola och kollegan Robin på Smiling Faces inblandade i planeringen för de framtida kaffelösningarna på Goodbye Kansas. Tillsammans med Harrison gick de igenom vilka kravspecifikationer som fanns för både kaffemaskiner, kökens utbud och struktur. Totalt var det 12 kaffemaskiner i sex olika pentryn och kök som skulle byggas i de nya lokalerna.

“Vi är en rätt krävande kund – med höga förväntningar på att allting ska bli så bra som möjligt. Eftersom vi är runt 160 medarbetare på kontoret innebär det att vi har många önskemål och behov som måste tillgodoses, och Smiling Faces har varit väldigt lyhörda och uppmärksamma på vad vi behöver. De har verkligen haft koll på detaljerna in i det sista!” berättar Harrison.

Snabba koppar och goda bönor – med extra service

Checklista för kontorsflytten - före under och efter

Något som spelade stor roll för Goodbye Kansas var framför allt kapaciteten på själva kaffemaskinerna – inte minst tidsaspekten per kopp kaffe då det är många som fikar samtidigt. Den största skillnaden var att de mindre kaffebryggare som företaget tidigare haft på sina två separata kontor nu ersattes med automatiska lösningar – något som sparat mycket tid för Harrison och hela office-teamet.

Utöver de mer kraftfulla maskinerna har Smiling Faces också utökat sortimentet med nya bönor för att passa alla olika typer av smaker. Dessutom har företaget numera fått lite extra service på sitt nya kontor. Jesper från Smiling Faces levererar sedan tidigare frukt och mjölk till Goodbye Kansas tre gånger i veckan. Numera går han vid ett av tillfällena även en extra vända i lokalerna för att kontrollera så allting ser bra ut, och höra sig för vilka aktuella behov och önskemål som finns.

Ett slutresultat som passar Goodbye Kansas som handen i handsken

Med utgångspunkt i sin expertis och passion inom grafik och specialeffekter är Goodbye Kansas nya kontor inspirerat av film- och spelvärldens många häftiga miljöer. De nya lokalerna och inte minst köken har alla fått sig ett enormt lyft jämfört med tidigare, för att matcha företagets kultur och profil bättre. Samtidigt har Smiling Faces sett till att optimera logistiken kring både beställningar och leveranser för att ge Goodbye Kansas det där lilla extra som krävs på ett växande och framgångsrikt företag.

“Det är alltid en lika rolig och utmanande process att hjälpa företag att flytta, för att verkligen se till att alla detaljer blir rätt från början. Allting går alltid att lösa!”, understryker Ola.

Ett pålitlig samarbetspartner med en lösning på allt

Harrison Ryder menar att det bästa med att samarbeta med Smiling Faces är att de alltid är pålitliga – oavsett vad det gäller. De kommer både med egna idéer och är alltid lika angelägna om att hitta lösningar på befintliga utmaningar hos Goodbye Kansas.

“Smiling Faces är helt otroliga. Vi har alltid haft ett fantastiskt bra samarbete med dem, och de gör allt och lite till för att möta våra behov. I den här flytten såg de verkligen potentialen i våra nya lokaler och hittade helt rätt kaffemaskiner och fikalösningar för oss – och alla älskar det!”

Make us smile - dela detta inlägg: