5 steg mot gladare miner på kontoret.

Höj trivseln

Låg energi eller lite extra stressigt på kontoret? Då kan det vara skönt att ha ett par säkra steg mot gladare miner att ta till! Du som Office Manager har garanterat koll på de flesta av dessa självklarheter redan – men en liten påminnelse är alltid bra. (Och om du redan gör dessa saker varje dag – kolla istället in hur du kan lyxa till det lite extra för medarbetarna!)

1. Visa att du älskar att göra folk glada

Det allra första och kanske mest självklara delen av ditt uppdrag är helt enkelt att förbättra tillvaron för alla medarbetare! Som Office Manager har du dagligen många bollar i luften, och behöver hantera frågor som rör allt från wifi-lösenordet till lösa sladdar eller stulna cyklar. Ett riktigt serviceyrke, med andra ord! Att hjälpa andra är en stor del av din vardag, och för att lyckas i jobbet så är det såklart viktigt att känna starkt för det. Om du dessutom verkligen visar utåt att du älskar att finnas där för dina kollegor så kommer du att mötas av samma engagemang tillbaka.

2. Ha grymma samarbetspartners

Hur stor kreativitet du än har, och hur duktig du än är på att jonglera kontorssysslorna – så är det ofta svårt för en Office Manager med team att göra allt man vill och som behövs helt på egen hand. För att kunna realisera era kreativa idéer och storslagna planer är det otroligt värdefullt att ha leverantörer som vill samma sak som ni, och som dessutom är en partner i vardagen. Välj leverantörer som är flexibla, som lever upp till dina förväntningar, och som vågar ta ut svängarna. Då kommer ni att göra underverk tillsammans på kontoret!

3. Överraska!

När du älskar att göra människor glada och har en riktigt grym samarbetspartner som gör detsamma så har du automatiskt chansen att göra något riktigt annorlunda för medarbetarna. Kanske är det dags att hitta på något du aldrig gjort förut? Ställ in en popcornmaskin i entrén, sätt upp tavlor på toaletterna, eller byt ut ett par skrivbordsbakgrunder till något roligt. Enkla grejer som får någon att haja till och skratta är minst lika uppskattat som att arrangera en stor happening.Så förbättrar du företagets resultat och boostar kreativiteten i fikapausen

4. Ge en riktigt bra start på dagen

Är du på kontoret först av alla? Sitter du rent av i receptionen? Då sitter du självklart också på ett väldigt viktigt ansvar – att ge alla medarbetare en härlig start på dagen! Världens enklaste sak som lägger grunden till en riktigt bra arbetsdag är att känna sig sedd och uppmärksammad. Att ibland slänga in ett överraskningsmoment även i morgonhälsningen gör att du garanterat får ett leende tillbaka – det kan vara en liten frukostsmoothie eller en giveaway, likväl som en värmande komplimang.

5. Fokusera på kvalitet

En sista sak som garanterat kommer att generera fler glada miner på kontoret grundar sig i kvalitén på allt du gör – och ger. När företaget uppmuntrar medarbetarna att ta paus i sitt arbete sänder det ut ett stort signalvärde i att ni som företag bryr er om var och en av era medarbetare. Här är också detaljerna viktigare än vad du kanske tror. Det kan kännas jättelyxigt att bli bjuden på fika, men är bullarna torra och hårda så kommer det inte gå hem lika bra. Vill du visa uppskattning är det viktigt med kvalitet. Lev – och leverera – som du lär, helt enkelt, så kommer leendena att bli permanenta.

 

Behöver du mer inspiration kring hur du kan skapa flera glada miner på kontoret? Ladda ner vår guide “Så förbättrar du företagets resultat och boostar kreativiteten – i fikapausen!” och läs mer om varför pausen är så viktig för att höja energinivån bland medarbetarna.

Make us smile - dela detta inlägg:

Fler inlägg