3 saker på kontoret som speglar ett framgångsrikt företag!

Employer branding

Toppar ni resultaten år efter år? Har ni många unga, hungriga medarbetare som hela tiden levererar, och trillar det in mängder med nya kunder? Då måste ni framhäva det också! Genom att låta er framgång synas på kontoret kommer ni även ha större chans att attrahera nya talanger som kommer fortsätta ta företaget framåt! Här är tre saker som speglar ett framgångsrikt företag lite extra.

Glassmaskin, pingisbord eller kanske flipperspel?

Det spelar ingen roll vad det är – men ju unikare desto bättre! Kanske kan ni ersätta en trappa med en rutschkana, fixa hängmattor till telefonrummen eller montera upp en racingsimulator? Många framgångsrika företag idag väljer att utöka kontoret med någonting som känns annorlunda, och som kanske egentligen inte förknippas med en arbetsplats i första hand. Syftet är framförallt att kommunicera till omvärlden att ni prioriterar medarbetarnas välbefinnande och uppmuntrar dem till att slappna av i det höga tempot. Oavsett om det handlar om en pingisturnering eller glass på terrassen så skapar dessa typer av detaljer och aktiviteter ofta ett positivt intryck av såväl lokalerna som själva företaget.

Enkla insatser med lyxig känsla

Frukost en gång i veckan, fika på fredagar eller en ölkyl som står till förfogande vid varje fredags-AW – det finns mycket ni kan göra för att visa att medarbetarna förtjänar lite extra uppskattning i vardagen. Och det behöver inte vara dyrt för att kännas premium! Varför inte börja med en box på toaletten fylld med lite bra-att-ha-grejer; handkräm, munskölj, hårvax, tamponger, skavsårsplåster och huvudvärkstabletter, till exempel? Denna lösning uppfattas ofta som väldigt generös hos både medarbetare och besökare på företaget – men är en väldigt lätt sak att ordna. Visa också att ni tänker på ALLA medarbetare genom att alltid se till att det finns till exempel gluten- och laktosfria fikaalternativ, vegetariska smörgåspålägg, och såklart alkoholfritt bubbel vid firanden.

Hög kvalitet på samarbetspartners och service10 tips för arbetsplatsen som attraherar de rätta medarbetarna

Många företag som prioriterar såväl coola aktiviteter eller evenemang – samt  återkommande bjuder sina medarbetare på diverse saker – kräver förstås också riktigt duktiga leverantörer som kan hjälpa till med allt detta. Du som Office Manager vill såklart kunna måna om kollegorna på ditt eget lilla vis, istället för att varje vecka behöva slita med att ställa upp frukost till hela företaget. Överlåt detta till leverantörerna istället och se till att dra nytta av deras service! Vill du anordna en lite roligare Alla hjärtans dag? Anpassa er fruktleverans till det nya kontoret? Eller alltid ha den nyaste Noccon i kylskåpet? En riktigt vass samarbetspartner ser till att hitta bra och kreativa lösningar som passar just er – oavsett vilken budget eller vilket utrymme du har.

Vill du ha fler rekommendationer och tips kring hur ni kan visa upp företagets framgång, både internt på kontoret och utåt till nya potentiella medarbetare? Läs vår guide med 10 tips för arbetsplatsen – så attraherar du de rätta medarbetarna!

Make us smile - dela detta inlägg:

Fler inlägg